Hvorfor er det svært at slå op?

Hvis du er i et usundt eller voldeligt forhold, kan det ofte være svært at slå op. Det kan der være mange grunde til. Her er nogle af de mest almindelige:

Kærlighed og håb
Du elsker din kæreste, selvom du hader den måde han/hun sommetider behandler dig på. Du holder fast i et håb om, at din kæreste kan forandre sig, hvis du arbejder hårdt nok på det.

Forvirring og fornægtelse
Du blander kærlighed og kontrol sammen og kan ikke se forskel på dem.  Det kan især være svært, hvis du er vokset op i en familie med vold og omsorgssvigt. Du undervurderer volden og tænker "det kunne være værre". Eller du finder på undskyldninger om at din kæreste har haft en dårlig dag eller et svært liv. Det er en almindelig reaktion, men det kan ikke undskylde volden.

Skyldfølelse og frygt
Måske tror du, volden er din egen skyld, fordi din kæreste giver dig skylden for sine handlinger. Måske er du bange for at være alene, og vil hellere være i et dårligt forhold.

Lavt selvværd og gruppepres
De ubehagelige ting, du har været udsat for, kan give dig en følelse af, at du ikke er værd at elske eller ikke er god nok. Du bliver i forholdet, selvom du er ulykkelig. Du tror, at du aldrig vil finde en anden, der vil kunne elske dig, og føler dig presset til at blive i forholdet.

Falske håb og løfter fra din kæreste
Du tror, volden stopper på et tidspunkt. Men den er en del af et negativt mønster og stopper næsten aldrig af sig selv. Din kæreste undskylder og lover, at det ikke vil ske igen. Det vil du gerne tro på, for du kan jo godt lide din kæreste. Det er volden, du vil af med, ikke kæresten.